Beautiikin arvot

Beautiikki on vastuullisen kosmetiikan verkkokauppa, mutta mitä se tarkoittaa? Mitkä ovat Beautiikin arvot? Tässä postauksessa käymme läpi Beautiikin filosofiaa ja sitä, minkälaisia tuotteita valikoimiimme otetaan ja miksi. Tuotemerkkejä valitessa katsomme aina kokonaisuutta, meille tärkeitä arvoja ovat ekologisuus, vastuullisuus sekä laatu. Haluamme testata tuotemerkit henkilökohtaisesti ennen myyntiin ottoa, jotta voimme olla vakuuttuneita tuotteiden tehokkuudesta, toimivuudesta ja laadusta. Meille tärkeää on myös se, että tuote itsessään on esteettinen, sillä kauneudenhoito on meille kokonaisvaltainen elämys johon kuuluu myös estetiikka.

BEAUTIIKIN ARVOT

Ekologisuus: tuotteiden kierrätettävyys, pakkausmateriaalit, täyttöpakkaukset sekä tuotteiden vaikutus luontoon.

Vastuullisuus: eläinkokeettomuus ja mahdollisissa eläinperäisissä ainesosissa eläinten hyvä ja asiallinen kohtelu sekä tuotteiden valmistaminen eettisesti (ihmisoikeudet huomioiden ja luontoa kunnioittaen). Suosimme myös ns. itsenäisiä brändejä (indiekosmetiikka), jotka eivät ole suurien kosmetiikkatalojen alaisuudessa. Voit lukea lisää indiekosmetiikasta aikaisemmasta artikkelistamme.

Laatu: Tuotteiden toimivuus, tehokkuus, käyttökokemus ja estetiikka.

Monilla tuotteillamme on myös erilaisia sertifikaatteja, joilla voimme varmistaa tuotteiden eettisyyttä ja vastuullisuutta. Esimerkiksi Leaping Bunny, ECOCERT, Cosmos Natural, PETA yms. Voit tarkistaa kunkin tuotteen sertifikaatit tuotteen lisätiedot -välilehdeltä.

Bachca tuotteet

Tuotemerkkejä valitessa arvioimme luonnollisuutta, vegaanisuutta, eläinkokeettomuutta ja kierrätettävyyttä, joskaan emme vaadi kaikkia ominaisuuksia kaikilta tuotteilta vaan jälleen kerran, katsomme kokonaisuutta. Siksi valikoimastamme löytyy tuotteita, jotka eivät täytä jokaista kriteeriä. Mikäli etsit nimenomaan esimerkiksi vegaanisia tuotteita, voit kaupan sivupalkista suodattaa näkyviin vain vegaaniset tuotteet. Jokaisen tuotteen tuotesivulta löydät lisäksi kaikki tuotetta koskevat ominaisuudet kuvamerkkeinä sekä lisätiedot -välilehdeltä.

TUOTTEIDEN OMINAISUUDET

Luonnollisuus: Suosimme luonnollisia ja luonnosta peräisin olevia ainesosia.

Vegaanisuus: Suosimme tuotteita, joissa ei ole eläinperäisiä ainesosia. Jos eläinperäisiä ainesosia on, ne on hankittava vastuullisesti ja eläimiä kunnioittaen.

Eläinkokeettomuus: Mitään tuotteitamme ei ole testattu eläimillä ja EU:n kosmetiikkalainsäädäntö on kieltänyt eläinkokeet EU-alueella myynnissä olevista kosmetiikkatuotteista. Jotkut brändit kuitenkin voivat myydä tuotteitaan maihin, joissa eläinkokeita edelleen harjoitetaan, emmekä ota valikoimiimme tällaisia tuotemerkkejä.

Kierrätettävyys: Suosimme tuotteissamme kierrätettäviä pakkauksia sekä mahdollisuutta täyttöpakkauksiin. Voit lukea lisää Zero Waste -kosmetiikasta aikaisemmasta artikkelistamme.

Näiden arvojen pohjalta aloitamme aina, kun mietimme valikoimaamme uutta brändiä. Meiltä ostaessa tuet myös suomalaisia yrittäjiä, sillä toiminnassamme suosimme kotimaisia yrityksiä (esim. hankimme pakkausmateriaalimme suomalaisilta yrityksiltä.) Kokonaisuus ratkaisee ja siksi voit hyvillä mielin tehdä ostoksia meillä ja olla varma, että ostamasi tuote on laadukas, toimiva ja tarkkaan valittu!

Muista, että myös itse voit vaikuttaa! Kierrätä tuotepakkaukset, osta vain tarpeeseen ja nauti laadukkaista tuotteista viimeiseen pisaraan saakka. Kun jokainen tekee edes vähän, on yhteisvaikutus suuri.

Lue myös: 
Kynsilakkojen kierrätysopas
Luonnonkosmetiikka, vegaaninen kosmetiikka ja cruelty free – tunnista erot!