Mitä on indiekosmetiikka – ja miksi se on niin ihanaa?

Indie-elokuvat, indiemusiikki, termit kuulostavat varmasti tutuilta. Nyt markkinoille pompsahtelee myös indiekosmetiikkaa? Kyseessä on mielenkiintoinen käsite, josta varmasti haluat tietää lisää!

Indiekosmetiikka verkkokauppa

Indiekosmetiikka – mitä se oikeastaan on?

Indiekosmetiikka terminä luo monenlaista mielikuvaa – onko se harvinaisista raaka-aineista tehty? Vai valmistettu jossain erikoisessa paikassa monimutkaisin menetelmin? Niin jännittävää kun tämmöinen olisikin, kyse on kuitenkin yksinkertaisesta asiasta; brändin itsenäisyydestä. 

Indiekosmetiikka uusin trendi

Kun puhutaan kosmetiikkabrändeistä, monelle tulee mieleen ensimmäisenä tunnettuja suuria tuotemerkkejä kuten L’Oreal, MAC, Dior – ne brändit, jotka ovat suuresti esillä monessa paikkaa ja joiden mainoksia löytyy lehtien sivuilta. Näiden tuotemerkkien takana on suuri yritys, tai ne ovat osa jotain suurempaa yritystä. Suurilla yrityksillä on usein omat osastonsa tuotekehitykselle, pakkausdesignille ja vielä omat osastonsa tuotteiden markkinoinnille sekä erilaisia tiimejä niiden myynnille. Markkinointiosaston ammattilaiset tarkkailevat, minkälaisia kosmetiikkatuotteita asiakkaat ostavat ja minkälaiset tuotteet heitä kiinnostavat. Näiden tarkkailujen perusteella brändin tuotevalikoimaa kehitetään asiakkaiden kiinnostuksia vastaavaan suuntaan. Mitä suurempi yritys, sen kauemmin kuitenkin kestää uusien, sen hetken kiinnostusten mukaisen tuotteen kaupan hyllyille tuominen.

Indie, lyhenne sanasta ”independent”, tarkoittaa nimensä mukaisesti itsenäistä. Indie ei ole osa isompaa yritystä, vaan monesti pieni ja omavarainen, yksityisesti rahoitettu yritys siinä missä suuret yritykset ovat poikkeuksetta osakkeenomistajien rahoittamia. Itsenäisten indiebrändien tuotteet kehitetään, tuotetaan ja markkinoidaan pienellä tiimillä, mutta suurella sydämellä.

Indiekosmetiikan pakkauksia

Indiekosmetiikka kasvattaa suosiotaan – miksi?

Miksi me ostamme kosmetiikkatuotteen? Iho kaipaa kosteutusta, silmänaluset hieman peiteväriä, kesän lempihuulipuna ei näytäkään enää syksyllä niin kivalta ja hiuksetkin kaipaavat hoitavampaa shampoota. Tavarataloista löytyy mielettömän laaja valikoima eri vaihtoehtoja näihin kaikkiin tarpeisiin, miksi siis emme vain käy hakemassa sieltä kaikkea tarvitsemaamme? Varsinkin kosmetiikkaintoilijalle, kuten artikkelin kirjoittaja, tämä tapa on hyvin tylsä vaihtoehto. Me haluamme jotain erityistä, jotain erityisen ihanaa – indiebrändit ymmärtävät meitä.

Mitä on indiekosmetiikka?

Indiekosmetiikka

Mikä tekee kosmetiikkatuotteesta ihanan? 

Tämä on se kysymys, johon indiebrändit ovat vastanneet hyvin. Vastaus voi olla personoitu tuote, upea pakkaus, ja eritoten omien sekä kosmetiikkabrändin arvojen kohtaaminen. Esimerkiksi; jos ekologisuus ja esteettisyys kulkevat käsi kädessä arvomaailmassasi, ranskalainen eleganssi ja laatu loistavat Bachcan eettisesti ja ekologisesti valmistetuissa siveltimissä, joihin on ilo tarttua kerta toisensa jälkeen. Rakastatko meikkejä, mutta vaadit niiltä ihoystävällisyyttä ja luonnollista kaunista lopputulosta? Vuonna 2004 meikkitaiteilija Ere Perez uskoi kasviuutteiden parantavaan voimaan ja hän kaipasi luonnollista, eettisesti tuotettua kosmetiikkasarjaa, joten hän loi sellaisen itse korostaakseen asiakkaidensa luonnollista kauneutta. 

Indiebrändien tuotesuunnittelusta vastaa yleensä itse omistaja, yrityksen perustaja, joten niissä heijastuu perustajan sielu ja arvot, sekä tuotteet tulevat suoraan sydämestä. Indietuotteita valmistetaan yleensä pieniä eriä kerrallaan, joitain ihan omistajan omin käsin, (kuten Skotlannissa käsintehdyt Aster & Bayn ihonhoitotuotteet) mikä helpottaa laaduntarkkailua ja näin varmistaa, että joka ikinen asiakkaalle päätyvä tuote on erinomainen.

Indiekosmetiikka - itsenäistä & intohimoista

Indiekosmetiikka löytää luoksemme sosiaalisen median kautta

Näiden brändien tuotemainoksia et näe aikakausilehdissä etkä televisiossa. Indieyritykset ymmärsivät lähteä lähestymään meitä, asiakkaitaan, siellä missä me vietämme paljon aikaa – somessa. Youtube ja Instagram ovat paikkoja, joista etsimme tietoa ja erityisesti käyttökokemuksia kaltaisiltamme kosmetiikan ystäviltä. Niinpä pienet ja itsenäiset brändit tuovat itseään esiin juuri siellä, missä kosmetiikkakeskustelu käy kuumana ja antavat käyttäjien kokemusten puhua puolestaan. Suurin osa Beautiikin tuotevalikoimasta onkin bongattu juurikin Instagramin kautta!

Tiedätkö mitä on indiekosmetiikka?

Me Beautiikissa rakastamme näitä indiekosmetiikkabrändejä – haluamme tarjota aitoa kauneutta vaalivia tuotemerkkejä, jotka saavat sinut hehkumaan ja hymyilemään joka päivä. Tuotteet ovat ekologisia, eettisesti tuotettuja, kauniita ja miellyttäviä käyttää. Ne ovat itsenäisiä ja ihania – kuten sinäkin.

Kaikki Beautiikissa myytävät tuotteet ovat indiekosmetiikkaa – tutustu tuotemerkkeihimme!

Indiekosmetiikka brändejä

Artikkelin on kirjoittanut Noora Hiltunen.