Kynsilakkojen Kierrätysopas – Miten hävittää kynsilakat?

Kynsilakan kierrättäminen

Lojuuko nurkissasi ylimääräisiä kynsilakkapulloja, etkä tiedä miten niistä pitäisi hankkiutua eroon? Loppunutta kynsilakkaa ei pitäisi koskaan heittää sellaisenaan roskikseen tai varsinkaan kaataa viemäriin, sillä kynsilakka lasketaan ongelmajätteeksi. Kynsilakan kierrättäminen ei kuitenkaan ole rakettitiedettä. Näiden vinkkien avulla hävität kynsilakkasi oikeaoppisesti:

Kynsilakkojen kierrättäminen - Kia Charlotta ekologiset kynsilakat

1. Kuluta kestävästi

Ensimmäinen sääntö on myös tärkein, eli jo kynsilakkoja ostaessa voi miettiä ympäristöä ja ostaa vain sen verran lakkoja, kuin oikeasti kokee tarvitsevansa. Käytä vanhat kynsilakat loppuun ennen uusien hankkimista ja osta vain sävyjä, joita tiedät varmasti käyttäväsi. Jos huomaat jo yhden käyttökerran jälkeen että kirkkaan pinkki kynsilakka ei olekaan sinun juttusi, voit lahjoittaa lakan eteenpäin, jotta se ei jää laatikonpohjalle kuivumaan käyttämättömänä. Yksi tapa varmistaa kynsilakkojen loppuun käyttäminen on ostaa pienempiä pulloja. Kia-Charlottan vegaaniset kynsilakat ovat juuri tämän vuoksi pakattu pienempiin 5 ml pulloihin, jotta jätettä syntyisi vähemmän.

2. Lasipullon kierrätys

Jos kokoelmastasi löytyy kuitenkin loppuun käytettyjä ja pilalle kuivahtaneita kynsilakkoja, tulisi pakkaukset kierrättää asianmukaisesti. Lasisissa kosmetiikkapakkauksissa, kuten kynsilakoissa, käytetään erityiskäsiteltyä liimalasia, jota ei voi laittaa tavalliseen lasinkeräykseen. Kynsilakkapullot ja muut lasiset kosmetiikkapakkaukset kuuluvat siis sekajätteeseen. Varmista kuitenkin, että lakkapullo on tyhjä ja reunoille jääneet kynsilakkajäämät ovat täysin kuivahtaneet.

kynsilakkojen kierrättäminen ja hävittäminen, ongelmajäte.

3. Kynsilakan kuivattaminen

Kynsilakkapullon pohjalle jää lähes poikkeuksetta hieman kynsilakkaa, jota on vaikea saada ulos pullosta. Nestemäinen kynsilakka on helposti syttyvää, joten se lasketaan vaaralliseksi jätteeksi, mutta kuivuessaan kynsilakan voi laittaa sekajätteen sekaan. Vie kierrätettävä kynsilakka esimerkiksi parvekkeelle ja anna kuivua korkki auki yön yli, tai niin kauan kunnes pohjalla oleva lakka on kuivunut. Kynsilakan kuivuttua voit heittää kynsilakkapullon sekajäteroskikseen.

Jos pullossa on niin paljon lakkaa jäljellä, että se ei meinaa kuivua kunnolla, voit tyhjentää pullon ylimääräisestä kynsilakasta kaatamalla pulloon kynsilakanpoistoainetta. Laita korkki kiinni ja ravista pulloa voimakkaasti, jotta kynsilakka irtoaa pullon reunoilta ja valuu helpommin ulos. Tyhjennä sen jälkeen kynsilakka-kynsilakanpoistoaine-seos erilliseen astiaan, älä kaada sitä viemäriin. Voit käyttää esimerkiksi vanhaa jogurttipurkkia tai muuta muutenkin sekajätteen sopivaa astiaa. Anna seoksen kuivahtaa kunnolla ennen roskiin heittämistä!

4. Korkin kierrätys

Kynsilakkapullon korkin voi kierrättää erikseen, kunhan muistaa puhdistaa korkin ja siveltimen kynsilakasta huolellisesti kynsilakanpoistoaineella. Jos kynsilakkapullon korkki on muovia, sen voi lajitella muovinkeräykseen. Kynsilakkajäämiä sisältävä korkki taas kuuluu sekajätteeseen, mutta silloinkin kynsilakan tulee olla kuivunutta.

Kia-Charlotta vegaaninen kynsilakka Ambition

Koska kynsilakkoja ei toistaiseksi voi valmistaa 100% luonnollisista ainesosista tai täysin kierrätettävistä ja biohajoavista ainesosista, on Kia-Charlotta tehnyt parhaansa mahdollisimman ekologisen kynsilakan valmistamiseksi. Siksi kynsilakoissa ei ole mikromuoveja, ne on valmistettu täysin ilman eläinperäisiä ainesosia ja kynsilakoissa käytettävät liuottimet ovat 100% kasviperäisiä. Kia-Charlottan kynsilakat on 85% luonnollisista ainesosista. Tutustu Kia-Charlottan vastuullisiin kynsilakoihin!